Systemisch Werk – Ontdek onzichtbare patronen

Systemisch werk: ontdek onzichtbare patronen

In ons leven maken we deel uit van verschillende sociale systemen: onze familie, vriendengroep en werk. Elk van deze groepen heeft zijn eigen regels, normen en waarden. Soms zijn deze regels duidelijk zichtbaar, maar vaak ook niet. Hier komt systemisch werk om de hoek kijken.

 

Wat is systemisch werk?

Systemisch werk is een benadering die ons helpt om de onzichtbare verbindingen en patronen tussen mensen te begrijpen. Het gaat verder dan wat we aan de oppervlakte zien.
Het helpt ons om de onderliggende dynamieken te ontdekken en te begrijpen. Zo kunnen we vastgeroeste patronen doorbreken.
Voorbeeld: “pleasen” als patroon
Stel dat je als kind altijd je best deed om je ouders blij te maken. Dit patroon kan zich herhalen in je volwassen leven. Misschien probeer je nu ook je partner of leidinggevende te pleasen.
Dit gedrag heeft je ooit geholpen, maar nu kan het je belemmeren. Je staat dan niet in je kracht.

Een systemische opstelling kan je helpen om dit inzichtelijk te maken. Zo kun je uit de verstrikking komen en het leven leiden dat je écht wilt.
Kortom, systemisch werk biedt waardevolle inzichten en helpt je om jezelf te bevrijden van oude patronen.

 

Aan welke thema’s kun je verkennen tijdens een opstelling?

  • Werk: Als je steeds tegen dezelfde problemen aanloopt op je werk, vaak botst met je baas of collega’s, moeite hebt met het vinden of houden van een baan, of als je issues hebt met je eigen bedrijf.
  • Liefdesleven: Als je het lastig vindt om een geschikte partner te vinden, steeds weer verkeerde keuzes maakt in relaties, angsten hebt rondom verlating of hechting, of als er spanningen zijn binnen je huidige relatie.
  • Gezondheid: Als je worstelt met aanhoudende lichamelijke klachten waar geen duidelijke oorzaak voor lijkt te zijn.
  • Persoonlijk: Als je je vaak down voelt, moeite hebt met grenzen stellen, jezelf te veel of te weinig belast, snel overweldigd raakt of veel piekert, het gevoel hebt er niet bij te horen, of als je vastzit in je persoonlijke ontwikkeling.
  • Familie: Als er spanningen zijn binnen je familie, problemen met je ouders, frequente ruzies met broers of zussen, of andere familie gerelateerde uitdagingen waar je tegenaan loopt.

 

Wil je deel uitmaken van mijn certificering tot systemisch begeleider?

Ik heb besloten om mezelf te laten certificeren tot systemisch begeleider. Hiervoor ben ik op zoek naar mensen die zich door mij willen laten begeleiden Dit geeft mij de kans om ervaring op te bouwen, terwijl jij meer inzicht krijgt in de patronen en dynamieken die jou belemmeren.

We kunnen één-op-één werken of in een groepsverband. Totdat ik gecertificeerd ben betalen particulieren een kleine vergoeding van 25 euro voor een systemische coaching sessie, en bedrijven 40 euro exclusief btw per persoon.

Deel dit bericht
Chat openen
1
Hallo! Waar kan ik je mee helpen?