Snelgroeiende organisaties

Samen zorgen dat medewerkers zich thuis voelen


Al voor de eerste werkdag

Loop je tegen het volgende aan?

Jouw organisatie groeit hard. Daarom trekken jullie constant nieuwe medewerkers aan. Die continue nieuwe stroom van medewerkers moet eigenlijk goed gemanaged worden. Maar dat kost tijd. En energie. En hoewel iedereen bereid is die extra mijl te lopen, gaat dat niet altijd even soepel. 

Het is al te vaak voorgekomen dat een nieuwe medewerker op zijn eerste werkdag niet bekend bleek bij de receptie. Dat er vervolgens geen nieuwe werkplek is ingericht of dat laptop en inlogcodes ontbreken. Er zou eigenlijk een goed inwerkprogramma moeten zijn, maar door tijdgebrek is dat er niet van gekomen. 

Frustrerend. Niet alleen voor jou, maar ook voor de nieuwe medewerker. Die voelt zich zo niet echt welkom. Bovendien duurt het op deze manier extra lang voordat de medewerker ‘up-to-speed’ is. 

Helaas zorgt dit er ook voor dat er onnodig fouten worden gemaakt. Nieuwe medewerkers leren de procedures niet of te laat en er is veel onduidelijkheid waar ze in hun werk op moeten letten. Er ontstaat meer frustratie. Bij de betreffende medewerker, bij collega’s en bij klanten. 

Wanneer jouw bedrijf te maken heeft met strenge kwaliteitseisen of eisen op het gebied van hygiëne en veiligheidseisen kunnen er op deze manier eenvoudig bijkomend problemen. Met het risico op incidenten of hoge boetes.

Voor je het weet, verlaat zo’n medewerker weer de organisatie. Maar liefst 34 procent van de medewerkers wisselt namelijk van baan in het eerste jaar bij een nieuwe werkgever. Nog eens 20 procent wisselt al van baan in de eerste 45 dagen! Dit betekent dat meer dan de helft van de nieuwe medewerkers al op zoek gaat naar een nieuwe baan voordat ze hun eenjarig jubileum vieren. Het onboarding-proces speelt hier een belangrijke rol in, zowel in het behouden als aantrekken van talent.

Dit kan anders! Met een on-boarding traject van Samen Denken Samen doen!

Ik ontzorg jou van A-Z bij het opzetten van een onboarding traject. Samen Denken Samen Doen is namelijk gespecialiseerd in het opzetten en inrichten van onboarding trajecten. Helemaal gericht op jouw organisatie. Zodat jouw organisatie zorgeloos kan groeien en medewerkers zich weer helemaal kunnen richten op hun eigen werk. 

Wil jij:

Heb jij vaker dan 1x ja geantwoord?

Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak.