Voor jou

Samen Denken Samen Doen is gespecialiseerd in het opzetten en inrichten van onboarding trajecten.

1 tot 2 dagen per week in jouw organisatie

Loop je tegen het volgende aan?

Er worden veel fouten gemaakt omdat medewerkers niet goed weten op welke manier ze hun werk moeten doen en waar ze op moeten letten. Dit zorgt voor frustratie bij de betreffende medewerker, frustratie bij collega’s en frustratie bij klanten. Ook kan het gebeuren dat medewerkers snel de organisatie verlaten (hoog verloop).
Ook voor bedrijven die te maken hebben met kwaliteit / hygiëne of veiligheidseisen kan het een bijkomend probleem zijn dat ze hoge boetes riskeren wanneer er niet op de juiste manier gewerkt wordt, zeker wanneer er ook nog incidenten ontstaan.

Up to speed

Ik onderzoek en adviseer wat voor het betreffende bedrijf een passende manier van kennisoverdracht is en welke systemen hiervoor ingezet kunnen worden. Ik onderzoek welke specifieke kennis moet worden overgedragen. Ik richt een digitaal leerportaal in waar de bedrijfsspecifieke kennis wordt vastgelegd, ik richt onboardingstrajecten / inwerkprogramma’s in (zowel fysiek als digitaal), ik leid de specialisten / vakmannen van het bedrijf op tot interne trainer (train the trainer). 

Wat het jou oplevert

De organisatie kan zich richten op de groei van het bedrijf in plaats van veel tijd kwijt te zijn om zelf te ontdekken hoe ze alles moeten overdragen, kan ik de organisatie ontzorgen door dit uit handen te nemen en te zorgen voor een goed resultaat.

Programma

Dit programma is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat medewerkers snel ingewerkt zijn / informatie terug kunnen vinden / zicht verbonden voelen met de organisatie. 

Hoe lang het project duurt is afhankelijk van de hoeveelheid kennis die naar een leeroplossing vertaald moet worden. 

Dit is wat we gaan doen:

  • Een intakegesprek met de opdrachtgever om vast te stellen wat er goed gaat en behouden moet worden, wat er verbeterd / ontwikkeld moet worden en wanneer het project een succes is.
  • Een brainstormsessie met de medewerkers om helder te krijgen wat ‘FAQ’s’ (veelgestelde vragen) zijn, wat er naar hun idee goed gaat en behouden moet worden, wat er naar hun idee verbeterd / ontwikkeld moet worden en welke verbeterideeën zij zelf hebben. 
  • Elke week een ontwikkelsessie met een kennisspecialist / vakspecialist uit de organisatie (dit kan telkens een andere medewerker zijn). 
  • Vertaling naar de leeroplossing door samen denken samen doen
  • Wekelijkse terugkoppeling van de ontwikkelingen.
Chat openen
1
Hallo! Waar kan ik je mee helpen?